Vi har 7 hester på gården av de særnorske rasene norsk fjordhest, dølahest og norlandshest/lyngshest, som er våre nasjonalskatter. Dette er raser som er utrydningstruet, da det er få individer igjen. Hestene brukes til ridning og kjøring med vogn og slede. Hestene brukes også noe til gårdsarbeid og skogkjøring. Vi har også en minishetlandsponny på gården, som kan brukes av de aller minste. Han er også terapihest og kan tas inn på eldresenter, barnehager mm

For oss er det viktig at hestene har det så godt som mulig å får leve et godt hesteliv. Derfor har vi hestene på utestall med utegang året rundt med inspirasjon fra Active stable. Hestene kan da bevege seg hele døgnet. De får grovfor 3 ganger i døgnet og ekstra halm å tugge på i mellomtiden. På vinteren får de også kvist å gnage på. På sommeren går de på sommerbeite å har da også fri fra arbeid.

Hestene på Voll

Strindar

Strindar er født 2011 her på gården. Mora hans er Strindlilja og faren heter Fjelltor. Strindar brukes til ridning og kjøring. Han er en snill og koselig hest som alltid kommer frem å hilser når man skal hente en hest på beitet. Strindar elsker mennesker å er glad i å lære seg nye ting.

Strindlilja

Strindlilja, daglig kalt Lilja, er født 2006 her på gården. Hun er av rasen norsk fjordhest. Mora hennes er Daisi, som var trofast på gården fra 2003 til hun gikk i pensjon sommeren 2016, 22 år gammel. Faren til Lilja heter Hermanto. Han har gjord det bra på stevnebanene rundt om i Norge og fått masse fine plasseringer i NM for fjordhest. Lilja er mor til Strindar. Lilja er konstatert drektig med hingsten Severin og vi venter nå spent på føllet som kommer i juni 2018.

Vollvinn

Vollvinn er av rasen dølahest og født her på gården 2006. Han er vokst opp ilag med Strindlilja det første året. Etter det har han bodd ilag med dølahesten Prinsen, fra de var 1 år til nå. Vollvinns mor heter Mofrøkna og faren hans heter Heirums Blåtind. Vollvinn er vallak. Det betyr at han er kastrert og ikke kan bli far. Vollvinn er en fin hest å bruke til bursdager og barneridning da han med barn på ryggen er rolig og stødig. Vollvinn er den hest som vi bruker mest til hesteassisterte intervensjoner (aktivitet eller terapi med hest). Han er også en fin kjørehest og har startet stevne i dressurkjøring. Vollvinn er den som er sjef og som bestemmer mest i hesteflokken vår, men han er veldig snill med mennesker.

Lærdals Grimm

Lærdals Grimm er en liten nordlandshest/lyngshest som er født 2011 og kom til Voll gård 2015. Han var kåret som 3-årig hingst og har blitt pappa til ett føll. Han ble kastrert da det ikke ble mange nok føll på hoppene han gikk sammen med. Mammaen til Grimm heter Lærdals Silva og pappaen er Skogans Grane. Grimm er en snill og følsom hest som er veloppdragen og høflig. Grimm er en veldig flott liten kjørehest, og det er en jobb han liker veldig godt. Han er forsiktig når han har barn på ryggen og brukes til barneridning på bursdager og på Åpen gård. Han er også noe brukt til oppdragskjøring. Han liker godt å ri på tur i skog og mark, men synes dressur på bane er litt kjedelig. Han elsker kos og bli stelt av barn som er på besøk på gården.

Skrims Prinsen

Prinsen er en stor og svart dølahest som er født i 2006. Han er Jessica og Asbjørn sin hest, men har jobbet her på gården siden han kom i 2010. Prinsens mamma heter Skrims Snipa og pappaen er Jonsvarten. Han er veldig snill og elsker kos på stallgangen. Han er bestevennen til Vollvinn og de har bodd sammen siden de var 1 år gamle.

Yowie

Jinkwas Yowie fra Bråtrø er en liten herreman på 84,5 cm over havet :) Han er født i 2013. Han er en minishetlandsponny som kom til oss i desember 2017. Yowie, som han blir kallet til daglig, er en godt innkjørt ponny som også kan brukes til barneridning av de aller minste rytterne. Yowie kan også leies til terapi på eldresenter, sykehus eller oppdrag i barnehager. Han har vært med på flere aktiviteter innendørs. Hvis du søker en hest til reklameoppdrag er Yowie også mulig å leie til dette.

Tulla

Tulla er ett fjording føll som ble født her på Voll gård sommeren 2020.