Gårdsbesøk for grupper

På Voll gård kan skoler komme på pedagogiske gårdsbesøk tirsdag-torsdag mellom kl. 10.00 og 13.00, mens det mandager og fredager er åpent for barnehager som går på egenhånd. 

På gården har vi alle de dyreslagene som fantes på gårder før i tiden og som finnes i landbruket i dag. På Voll gård møter du kyr, griser, sauer, geiter, høner, kaniner, hester, hund og katt. Vi har også Kompetansesenter i Urban dyrking og bruker kjøkkenhagen i vårt pedagogiske tilbud.

ALLE gruppebesøk må bookes på e-post (pedleder@vollgard.no). Dette gjelder også barnehager og skoler i Trondheim kommune. Oppgi hvem dere er, ønsket dato og klokkeslett, hvor mange barn og voksne som kommer og om dere ønsker et pedagogisk opplegg.

Vi har temaer som følger årstidene på gården. Innen disse temaer kan vi skreddersy et pedagogisk opplegg for de gruppene som kommer på besøk, for eksempel ut i fra alder og læremål. Noen av temaene er:

Hele året – Hvor kommer maten fra?, Ull, Dyrevelferd og etologi (læren om atferdsmønstre i naturlige omgivelser) og Bærekraft i landbruket.

Høsten – Kjøkkenhage, Fra jord til bord og Poteter.

Våren – Egg og kylling, Dyrefødsler og Å starte kjøkkenhage.

Hvis gruppa vil spise medbrakt mat, kan dette gjøres utendørs på benkene eller i bålhuset. Bålhuset inngår i pedagogiske opplegg, men må bookes av andre grupper.

Husk håndvask før og etter måltid! Vask og toalett finner dere i fjøsgangen.

PRISLISTE:
30,- per barn for barnehager uten pedagogiske opplegg. Nabobarnehager har egne avtaler.

40,- per barn med pedagogisk opplegg.

Besøk av skoler i Trondheim kommune er gratis. SFO inngår ikke i denne avtalen, men har samme pris som barnehager.