Stallklubb 2023

Vårens stallklubb er allerede i gang, men vi vurderer å sette i gang et til kurs på tirsdager. Send en mail til pedleder@vollgard.no dersom dette kan være av interesse. Meld gjerne interesse for høstens kurs allerede nå til samme mailadresse. 

Pris: 2400,- for 10 kurskvelder 

For deg som er mellom 6 og 12 år. Stallklubben passer de som er mellom 6 og 12 år, glad i hest og ønsker å lære mer om stallarbeid, hestehåndtering og andre aktiviteter med hest i tillegg til bare ridning.

Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på at dette ikke er et ridekurs! Barna vil bli godt kjent med hester, utstyr, få mestringsfølelse og trene opp balanse og koordinasjon med hest. Dette er viktige verktøy da man vil begynne å holde på med hest. 

Som deltaker vil du lære deg det grunnleggende i hestehold og stell. Hvordan du steller hesten, hva den spiser og hvordan du håndterer hesten. Du lærer deg å være trygg rundt hestene og det blir strigling, leietrening og balanseøvelser fra hesteryggen (voltige og mounted games). Du lærer deg hvordan du legger på sal og hodelag. Hva hestens farger og kroppsdeler heter. Det blir praktisk arbeid i stallen med møkking av bokser, oppveiing av mat og fôring.   

Lederne av stallklubben er minst én ansvarlig og erfaren voksen og en godt hestevandt medhjelper. Voll gård er Godkjent hestevirksomhet gjennom Matmerk og Norsk hestesenter. Vi har stort fokus på sikkerhet og fokuserer på trygghet rundt hestene. 

Spørsmål? Kontakt pedleder@vollgard.no.