Vi har hatt en fantastisk fin høst på Voll gård. Det er ikke bare været som vært fint! På gården har vi hatt en fantastisk dyrkingsesong og i høst har vi over 850 elever totalt, som deltar på våre pedagogiske opplegg med tema «Hvor kommer maten ifra» og «Bærekraft».

Elevene har base i Bålhuset, der de også spiser lunsjen sin. Elevene deles i grupper og får en innføring i god jord/kompost, dyrking og høsting, med vår Gartner Eivind.

Jeg som Gårdspedagog, står for delen med besøk til dyra og matproduksjon. Her er fokus dyrevelferd og bærekraft i landbruket. Kunnskapsnivået anpasses til de enkelte gruppene. For de minste trinnene er det møtene med dyra, se, kjenne, lukte og oppdage, som er det viktigste. I de litt høyere trinnene er det mer fokus på læring og teori.

Nå er høsten fullbooket med pedagogiske opplegg. Vi tar fortsatt mot barnehager som vil gå på gården på egen hånd. Booke besøk på pedleder@vollgard.no

Booke også vårens besøk allerede nå! Da vil fokus være dyrefødsler, hønan og egget (måneden før påske). Vi skreddersyr også opplegg etter ønske.

Ha en riktig god helg og en fortsatt fin høst!
Hilsen oss på Voll gård!
Gårdspedagog Jessica

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *