Da starter vi opp med Stallklubben igjen allerede neste uke!

Stallklubben er et tilbud for barn 6-12 år. Stallklubben passer de som er glad i hest, men som ikke har så mye erfaring. Passer barn som har begynt i 1. klasse og som går på barneskolen.

Du vil lære deg det grunnleggende i hestehold og stell. Hvordan du steller hesten, hva den spiser, hvordan du håndterer hesten, bli trygg på å være sammen med hesten, leietrening, balanseøvelser på hesteryggen/voltige og mounted games (leker fra hesteryggen). Du vil lære deg hvordan du legger på sal og setter på hodelag. Hva hestens farger heter, og delene på hesten. Du vil få jobbe praktisk i stallen å møkke bokser, fôre hestene, ta de inn for kvelden, børste dem og bli kjent med dem. Målet er at barna skal få mestringsfølelse av å være sammen med hestene og bli trygge på dem. Vi har stort fokus på sikkerhet.

Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på at dette ikke er et ridekurs! Barna vil bli godt kjent med hesten og dens utstyr, få mestringsfølelse og trene opp balanse og koordinasjon, som er viktig når man vil begynne å holde på med hest!

Det vil være en ansvarlig voksen til stede som er godt hestevant og en til to medhjelpere. Voll gård har Godkjent hestevirksomhet gjennom Matmerk og Norsk hestesenter.

For mer informasjon om tidspunkt og påmelding, se her: Stallklubben våren 2021.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *